Traktorske kose

ZADNJE DISKASTE KOSE SERIJE KT
Velika delovna hitrost, moderen kosilni greben PERFECT CUT, hitra menjava nožev, razbremenitev - hidropnevmatska ali vzmetna, 3 transportni položaji - vse in še več predstavljajo zadnje diskaste kosilnice serije KT.

Galerija

Velika delovna hitrost, moderen kosilni greben PERFECT CUT, hitra menjava nožev, sredinsko vpetje, hidravlična naletna zaščita, razbremenitev – hidropnevmatska ali vzmetna, 3 transportni položaji – vse in še več predstavljajo zadnje diskaste kosilnice serije KT. Izjemne v kombinaciji z gnetilnikom s jeklenimi prsti ali valjastim gnetilnikom.

 

MODELI KOSE SERIJE KT:

 • KT 26
 • KT 301
 • KT 341
 • KT 261 S
 • KT 260 W
 • KT 301 S
 • KT 300 W

Črka S pomeni – gnetilnik z jeklenimi prsti.

 

 

Vgrajen pogon gnetilnika z jeklenimi prsti:

Gnetilnik z jeklenimi prsti kosilnic KT poganja sklopka ROTEX v gonilu. Tako pogon gnetilne gredi z verigo odpade. Število vrtljajev gnetilnika lahko nastavite med 700 in 1000 obr./minuto.

 

 

Novi prsti v obliki črke V iz ojačanega jekla so bolj elastični in vzdržljivi. Teža (0,9 kg) in mere (8 x 40 x 190 mm) ter vijačni spoji zagotavljajo natančno delo tudi pri gosti in visoki travi.

Črka W pomeni – valjasti gnetilnik.

 

 

Pogon valjastega gnetilnika:

 

 


TEHNIČNI PODATKI:

 


Transport:

Pri liniji KT so zelo pomembne različne možnosti transporta (navpično na strani traktorja, navpično za traktorjem, ležeče za traktorjem). Vpetje je narejeno tako (nižja obračalna točka – obkroženo na sliki), da transportna višina celo pri največji kosilnici KT 341 ne presega dovoljene višine 4 metrov.

 

 


Sredinsko vpetje:

Večje prednosti sredinskega vpetja so: porazdelitev teže, odlično prilagajanje tlom ter velik naklonski kot – do 24°. To omogoča enostavno delo na neravnih tleh ter natančno vodljivost stroja. Razbremenitev kosilnega grebena PERFECT CUT je hidropnevmatska ali vzmetna.


Hidravlična naletna zaščita:

Sredinsko vpetje je združeno z naletno zaščito, ki stroj varuje pred poškodbami. Pri naletu na oviro se kosilni greben nagne nazaj in istočasno približno 20 cm navzgor. Nato se samodejno vrne v prejšnji položaj.

 

 


Hidropnevmatska razbremenitev:

Hidropnevmatska razbremenitev omogoča precej natančno nastavitev pritiska a tla iz kabine, pritisk pa je odvisen od  ravnosti tal. Takšen sistem je posebej priporočljiv na travnikih z rahlimi brazdami ali pri prvi košnji po setvi trave (lucerna, detelja, itd.). Najmanjši pritisk na tla znaša približno 70 kg.

 

 


Varnostne naprave:

 • Zložljiv stranski zaščitni pokrov nižja transportna višina, delo ob ograjah, itd ˝A˝.
 • Zaščitna cev – podaljša življenjsko dobo zaščitnega platna (zaščita pred preluknjanjem) ˝B˝.
 • Sponke – omogočajo hitro dvigovanje zaščitnega platna ˝C˝.
 • Nastavitev višine – olajša dviganje/spuščanje pokrova ˝D˝.
 • Nizek stranski zaščitni pokrov – izpolnjuje evropske varnostne standarde in zmanjša razmik med noži in robom ˝E˝.

 

 


1. ZATIKI – Moderna rešitev omogoča prestavitev stroja po potrebi: delo, mirovanje, transport iz voznikove kabine z vrvjo.

2. NASTAVLJIVI SORNIKI – Na voljo je možnost stranske prestavitve stroja (levo/desno).

3. MANOMETER – Prikazuje tlak olja v hidravličnem sistemu, kar ustreza moči pritiska na tla. Pritisk na tla lahko poljubno nastavljate z ročico.

 

 

 

Izdelki iz kategorije
Stranska kosilnica SaMASZ SAMBA zagotavlja enakomerno in kakovostno košnjo tudi na izrazito strmih terenih....
Preberite več
Zadnja bočna kosilnica SaMASZ spada v tako imenovan standardni program kosilnic, namenjenih predvsem manjšim...
Preberite več
Čelne diskaste kose z oznako KDF predstavljajo novo linijo visoko zmogljivih kos, ki so še robustnejše in i...
Preberite več